Kylmäkö? Ei meillä vaan!

Tätä kirjoitellessa eletään Alpakkamaan ensimmäistä tammikuuta ikinä ja mittari näyttää – 25 pakkasastetta. Niin monesti meiltä on kysytty, että mitenkäs alpakat pärjäävät talvella – nyt osaamme vastata, että taatusti oikein hyvin! 

Talliin laitettiin syksyllä villaeristeitä ja nyt talvella tuplalipareet; oviaukkoon sekä ”tuulikaapin” oveen. Kun pakkanen alkoi huidella -15 asteessa, laitettiin talliin vielä lämpöpuhallin päälle. Sitä ajattelisi, että nyt on alpakoilla hyvä olla tallin suojissa, mutta kuinka kävikään! Alpakat makasivat ulkona pakkasessa ja viimassa! Nyt kovemmilla pakkasilla onneksi ovat enimmäkseen sisätiloissa, mutta ulkonakin näyttävät olevan ihan tyytyväisiä. Että ei voi kun todeta, että alpakanvillan täytyy todella olla lämminTinjatä!

Tästä tulikin mieleen, että olemme saaneet jo useammalta palautetta Uni– ja Hoivasukistamme, miten kiva niitä on pitää päivin ja öin. Valmistaja suosittelee sukkia vain lepokäyttöön, sillä ne sisältävät 90% hienointa baby-alpakanvillaa. Mutta hyvin ovat palautteen mukaan kestäneet päiväkäyttöäkin. Onpa niitä pidetty myös luistimissa ja monoissa eikä palele varpaat.

Palautteista innostuneina päätimme tehdä sukista huiman Ystävänpäivä- tarjouksen – lämpöä ja iloa sinulle sekä ystävällesi! Katso tarjous tästä linkistä – jo kahdet sukat toimituskuluitta!

Ja Ystäväpäivästä pääsemme seuraavaan aiheeseen, johon pyydämmekin vinkkejä teiltä!

Tinja on jo monesti todettu huippu-alpakaksi ihmisten parissa, Tinja tykkää kun ympärillä on touhua ja suhtautuu uteliaasti uusiin asioihin. Tinja on myös erittäin hyvin opettanut mallillaan sekä varmaankin jollakin alpakankielellä pikkusiskolleen Tiukulle luottamusta ihmisten lähellä olemiseen. Jokin aika sitten kävimme, kuten päivityksestä olette huomanneet, testaamassa hissillä ajoa ja sisällä käyntiä. Tämä tosiaan sujui mahtavasti, tytöt olivat todella rauhallisia.

Niinpä ajattelimme tehdä Ystävänpäivä-vierailun helmikuun aikana Tinjan ja Tiukun kanssa jonnekin sisätilaan – mutta minne?! Jos tiedät Ääneseudulla paikan, joka ilahtuisi vierailustamme, voisimme piipahtaa tervehtimässä! Laita siis vinkki (vierailun kohteen suostumuksella toki) ja kerro vähän taustaa – mikä paikka, miten suuri joukko ihmisiä, mikä tilaisuus sekä yhteyshenkilön tiedot sähköpostiosoitteeseemme info@alpakkamaa.fi. Kiitos avustasi! Ilmoittelemme sitten, minne päädymme visiitille!

Vielä pitää kertoa hassu juttu täältä lumisesta Alpakkamaasta ja sen asukkaista. Kun lumet alkutalvesta tulivat, alpakat eivät selvästikään pitäneet hangessa kahlaamisesta. Olivat sitten vain pienellä alueella ulkona. Eräänä päivänä aurasimme aitauksiin ”ralliradat” ja sitä ne todella olivat! Tella juoksi riemuissaan rinkiä ympäri Tiuku ja Tinja perässä. Barbi ja Emil kisailevat lähes päivittäin aitauksessa, juosten ja toisiaan härnäten – auratulla alueella totta kai! Liekö sitten suurta rakkautta vai ärsytystä, sitäpä emme tiedä. Jospa vaikka kevät toisi rakkautta tullessaan ja sitten myöhemmin lisää alpakka-vauvoja!

Lämpimin terveisin

 Tella, Tinja, Tiuku, Emil ja Barbi Alpakkamaasta 

Tinja